Články se štítkem: zdravá strava

KAREL FRÝD: ZA KVALITU POTRAVIN SI PŘIPLATÍTE, ALE VAŠE TĚLO VÁM TO VRÁTÍ

04.01.2022 | Plyšák Caros, neboli Karel Frýd. Tohoto účastníka legendární a historicky první české verze reality show Big Brother, kterou jsme na obrazovkách tuzemské komerční televize viděli před šestnácti lety, si jistě všichni diváci pamatují. Soutěž sice tehdy nevyhrál, ale životní výhrou se nakonec pyšní. Tou je jeho rodina. Navíc se živí tím, co ho nejvíc baví. Je z něj úspěšný fitness kouč a kondiční trenér, který pomáhá lidem dosáhnout jejich vysněné postavy. Jeho odborných rad o kombinaci stravování a cvičení už využila i řada českých celebrit. O jídle tak toho Karel Frýd ví opravdu hodně.

OMEGA-3 V DOBĚ COVIDU: PROČ JE TAK DŮLEŽITÝ JEJÍ PŘÍJEM?

03.01.2022 | S ohledem na sílící pandemii onemocnění SARS-Cov19 se začíná stále častěji zmiňovat důležitost příjmu omega-3 mastných kyselin. Dokládá to i nedávná studie Centra zdraví, výživy a potravin Státního zdravotního ústavu zaměřená na prevenci chronických zánětů, která potvrdila, že omega-3 mastné kyseliny, které produkují protizánětlivé látky, jsou svými vynikajícími vlastnostmi účinným pomocníkem při pneumonii.

POLEPŠENÍ ČEŠI? JÍME VÍCE LUŠTĚNIN, PIJEME MÉNĚ ALKOHOLU

06.12.2021 | Koronavirová epidemie mění i stravovací návyky Čechů. Spotřeba alkoholu byla loni kvůli uzavření restaurací nejnižší od roku 1996. Naopak rýže a luštěnin lidé snědli nejvíc od začátku sledování, uvedl dnes Český statistický úřad (ČSÚ). Celkově podle něj loni spotřeba potravin v Česku stoupla.

Imunita především: Nenechte se obalamutit vitamíny v nezdravých potravinách

18.10.2021 | Pokud jste se v poslední době setkali se záplavou potravin, jejichž obaly a etikety slibují, že pomohou vašemu imunitnímu systému, nejste sami. Přínosem pro imunitní systém se nyní ohánějí dokonce i plechovky sýrových kuliček - společnost Good Crisp Co. letos v létě uvedla na trh kuličky s čedarem, které obsahují složku, jež podle etikety "pomáhá posilovat imunitní systém a zlepšuje jeho klíčové funkce", napsal zpravodajský server The Wall Street Journal.

André Reinders: Tělo je jako motor, tak do něj nedávejte nekvalitní palivo...

07.09.2021 | Naprosto vysportované tělo bez gramu tuku navíc a přísný pohled zastrašující nejednoho protivníka. To je jeden z největších průkopníků zápasů MMA v České republice André Reinders. Tento bývalý zápasník a současný trenér má na svém kontě celou řadu sportovních úspěchů, ke kterým mu pomohla zejména správná strava.

Zázrak jménem quinoa: Už jste ochutnali?

07.09.2021 | Bílá, černá nebo tříbarevná. Quinoa je bezlepkové zrno, které patří mezi potraviny nejbohatší na bílkoviny. Obsahuje ale také železo, mangan či riboflavin, který mimo jiné pomáhá udržovat správnou hladinu cukru v krvi. I proto se řadí mezi takzvané superpotraviny.

Odpolední únava? Příčinu hledejte v jídle!

10.08.2021 | S čím se určitě každý z nás setkal je odpolední únava. Ta nás nejčastěji zastihne mezi 14. a 16. hodinou. Je to přirozený jev našeho denního biorytmu, ale sami máme možnost ovlivnit, v jaké míře nás únava přepadne. A co víc, podíl viny má hlavně jídelníček.

Dětské potraviny. Pozor, ne všechny dětem svědčí

06.08.2021 | Často je možné se v tržní síti setkat s potravinami, které jsou označeny výrazy „pro děti“, „dětské/-ý/á“, případně jejich grafické zpracování je doplněno o obrázky pohádkových postav, zvířátek, nebo o jiné dětské motivy.

Salát nemusí být nuda. Zkuste tento s pečenými paprikami, fetou a kešu oříšky

13.07.2021 | Patříte mezi milovníky středomořské kuchyně? Připravte si salát inspirovaný Řeckem, který poslouží jako lehká večeře nebo příloha na grilovací párty s přáteli.

Smoothie je fajn (ale jen když se to s ním nepřehání)

23.06.2021 | Příprava smoothie vypadá možná jednoduše, všechno naházet do mixéru, podržet knoflík a tradá… sklenice překypující zdravím je na světě. Ale z pohledu zpracování všech jeho složek vůbec jednoduché není, zvlášť, když se snažíme udělat pro své zdraví víc, než je zdrávo -  naše tělo by o tom mohlo vyprávět.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.